RTV TYNAARLO

Het college van B&W Tynaarlo wil de bouw van een nieuwe brandweerkazerne op Groningen Airport Eelde niet langer uitstellen. De huidige brandweerkazerne op de luchthaven is sterk verouderd. Deze moet worden vervangen om weer te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Wethouder Hanneke Wiersema benadrukt het belang hiervan voor de luchthavenbrandweer: “Zij moeten onder fatsoenlijke omstandigheden hun werk kunnen doen.”

passagiersterminal

B&W sluiten zich daarom aan bij het plan van de overige aandeelhouders om de benodigde extra investering te betalen uit het bedrag dat voor uitbreiding van de passagiersterminal bedoeld was. De plannen voor de terminal zijn met het teruglopen van het aantal vluchten voorlopig in de ijskast gezet.

kosten hoger uit

Doordat de plannen voor de komst van een nieuwe kazerne op GAE meerdere malen zijn uitgesteld en de bouwprijzen zijn gestegen, vallen de kosten hoger uit. In totaal is er nu een half miljoen euro extra nodig van de aandeelhouders.
Het voorstel van B&W wordt binnenkort in de gemeenteraad behandeld. Voor de gemeente Tynaarlo gaat het om een bedrag van twintigduizend euro. De raad besluit of dat geld wat eerst bestemd was voor de terminal, nu voor de nieuwbouw van de kazerne mag worden ingezet.