RTV TYNAARLO

6-5-2022 Foto:Jadson Thomas

Rotaryclub Zuidlaren-Anloo organiseert op zaterdag 14 mei aanstaande een wandeling (afstanden 5-10-15 km) door de prachtige natuur van Schipborg en Zeegse, gelegen in het Nationaal Park Drentsche Aa.

Een uniek wandelevenement waarbij je op verrassende wijze kennismaakt met onder andere de Zeegserduinen en de wonderschone beekdalen van de Drentsche Aa. De starttijd is tussen 12.00 – 13.30 uur; de startplaats is Het Witte Huis, Schipborgerweg 7, in Zeegse.

De wandeling gaat langs een 7-tal Parels in het Park:

Struinend door de broeklanden van het Oudemolensche Diep, of het Siepelveen, kun je genieten van diverse culturele verrassingen. Je wordt meegenomen in de verhalen van gidsen en acteurs. Bij het Siepelveen ontmoet je Alice in Wonderland, kinderen worden geschminkt en dolen door een labyrint. Ook bezoek je een boerderijwinkel en een molen; en onderweg kun je genieten van muziek.  

Bedrijf

De kosten voor deelname aan deze wandeltocht bedragen Euro 10 voor volwassenen, en Euro 2,50 voor kinderen en jongeren tot 17 jaar. Ook kunt u als individu, als organisatie, club, of als bedrijf, deze wandeltocht sponsoren door een sponsorpakket te kopen (zie website).

Oekraïense gezinnen

De financiële opbrengsten van deze wandeltocht komen geheel ten goede aan de opvang van Oekraïense gezinnen die een toevlucht gezocht hebben in de provincie Drenthe. Rotaryclub Zuidlaren-Anloo en Humanitas Tynaarlo zullen hierbij samenwerken, en naar vermogen steun bieden in het vinden van woonruimte, onderwijs, en taallessen voor kinderen en volwassenen. Beide organisaties helpen deze Oekraïense gezinnen ook kennis te maken met de Nederlandse samenleving.

Informatie

Voor meer informatie over de wandeling, aanmelding voor deelname, of bijdragen als sponsor, zie de website https://www.parelsinhetpark.nl.

Tot ziens op de 14e mei in Zeegse!
Rotaryclubs zetten zich in om vanuit een gedeelde passie en betrokkenheid het welzijn van mensen overal in de wereld, maar ook thuis, te verbeteren. In bijna alle landen ter wereld vind je Rotaryclubs die de grootste uitdagingen van deze tijd aan willen pakken.
Humanitas helpt mensen om op eigen kracht hun situatie te verbeteren. Humanitas vrijwilligers ondersteunen mensen die het even zelf niet redden bijvoorbeeld met hun administratie, zijn een maatje bij eenzaamheid, geven kinderen een leuke vakantieweek en helpen rouw en verlies te verwerken. Ze doen dat vanuit een humanistische visie waarbij gelijkwaardigheid de basis is.