RTV TYNAARLO

Vries krijgt een nieuw evenement: het Vijverfestival op zaterdagavond 4 september. Op vier podia bij vier vijvers in het dorp zijn muziekoptredens van verschillende genres: blues, klassiek, disco en pop. Het Vijverfestival wordt georganiseerd door Volksvermaken Vries.

Professionele artiesten uit Vries en omgeving treden op, waarbij ook jong talent een kans krijgt. De Jon Meyerjon band (blues) speelt bij de vijver aan de Solstede, Boreas (klassiek) aan het Esveen, DJ Tanja, de eerste vrouwelijk discjockey van Nederland, treedt met DJ Laurens op bij de vijver van obs De Vijverstee en Fusible, jong regionaal talent bij de vijver aan de Diepsloot.

De artiesten treden elk twee keer 45 minuten op, volgens een blokkenschema. Dat betekent dat per blok twee artiesten tegelijkertijd spelen en het volgende blok de andere twee.

Het is de bedoeling dat het publiek na afloop van elk blok naar een ander podium in het dorp verhuist. Per fiets of wandelend. De route staat aangegeven en de bezoekers worden begeleid. Zo komen inwoners op plekken waar ze niet vaak komen.

Elk podium is door de buurt geadopteerd. Die kleedt de locatie bij het podium aan met verlichting en uitingen. Op deze wijze worden wijken bij het festival betrokken, zoals vroeger bij de Noordenveldtentoonstelling in het dorp.

De entree tijdens het Vijverfestival is gratis. Bezoekers kunnen hun eigen stoel, kleed of kussen meenemen. Er is geen catering, het publiek moet in zijn eigen hapjes en drankjes voorzien en het eigen afval mee naar huis nemen. Wel is op elke locatie een mobiel toilet (Dixi) aanwezig.    

Het organisatiecomité is ruim twee jaar bezig met het nieuwe festival. Lange tijd was het vanwege de coronamaatregelen onzeker of het evenement kon doorgaan. Die onzekerheid is er nog steeds, maar omdat het met de besmettingen en vaccinaties de goede kant op gaat, is er goede hoop dat Vries op 4 september een nieuw evenement kan verwelkomen. Volksvermaken Vries hoopt van het Vijverfestival een terugkerend evenement te maken.

Het Vijverfestival is mede mogelijk gemaakt met steun van: gemeente Tynaarlo, provincie Drenthe, Prins Bernhard Cultuurfonds, Rabobank Assen Noord-Drenthe en Buurtfonds Postcode Loterij.