RTV TYNAARLO

De gemeente Tynaarlo zoekt vijftig gezinnen die willen meedoen aan een leuk, prikkelend en geld besparend energiespel. Welke apparaten slurpen de meeste stroom? En hoeveel lampen branden er in huis? Een paar van de vragen van het Junior Energiecoach-spel.

Het spel is voor gezinnen met kinderen van 7 tot 12 jaar. Door leerzame uitdagingen, puzzels, experimenten en winacties ontdekken ze waar ze energie kunnen besparen. Deelname is gratis.

TV-held Varkentje Rund
Vijf weken lang gaat de bij kinderen bekende TV-held Varkentje Rund als Junior Energiecoach met de gezinnen op ontdekkingsreis, op lampenjacht en stekkerexpeditie. Elke week komt er een nieuw, leerzaam filmpje bij. In maar 15 tot 30 minuten per week worden kinderen zo echte Junior Energiecoaches.

Gouden kans!
Volgens wethouder Oetra Gopal is deelname voor jonge gezinnen een gouden kans: “Ze krijgen tips om energie te besparen, wat ook merkbaar is voor de portemonnee. En de kinderen leren dat hun persoonlijke keuzes ertoe doen. Ze hebben vaak eigentijdse en creatieve ideeën en het gaat over hun toekomst.”

Aanmelden
Gezinnen kunnen zich nu meteen gratis aanmelden op www.juniorenergiecoach.nl. Daar is ook meer informatie te vinden.