RTV TYNAARLO

19-04-2022 violiste Tosca Opdam

Op Zondagmiddag 24 april is het dan zover: op de eerste dag van de nieuwe tentoonstelling “Ogentroost – Uit de kunstcollectie van het UMCG” biedt Museum De Buitenplaats plaats aan violiste Tosca Opdam en pianist Vital Stahievitch!

Sinds Tosca Opdam in 2011 het Oskar Back Concours won, geldt ze als een van de meest opvallende jonge Nederlandse violisten. De ‘overrompelende muzikale persoonlijkheid’ zoals de Volkskrant haar noemde, ontwikkelde zich tot een avontuurlijk musicus die haar tijd verdeelt tussen Nederland en de Verenigde Staten.

Pianist Vital Stahievitch

Samen met de in Nederland werkende Wit-Russische pianist Vital Stahievitch brengt Tosca een programma dat u meeneemt van de volle romantiek van Brahms via de Tsjechische tongval van Janácek naar de toen al filmische verbeeldingskracht van een vroeg werk van Korngold.

Tosca Opdam bespeelt een Matteo Gofriller viool uit 1700, haar genereus ter beschikking gesteld door een particulier.

Kaarten zijn te koop via website van het museum of aan de balie van het museum voorafgaand aan concert, mits het niet is uitverkocht.

low-tea

Voorafgaand aan het concert zal er een speciaal arrangement beschikbaar zijn. Om 16.00 uur kunt u deelnemen aan een low-tea inclusief thee of koffie en verschillende huisgemaakte hapjes. Hiervoor kunt u online losse tickets bestellen.

Concert: € 15,00

Low-tea arrangement: €10,00


Inclusief toegang tot de tentoonstelling en museumtuin