RTV TYNAARLO

Nostalgische kleurenbeelden van de zomers van vroeger.

3-aug-2022

De hele maand augustus blikt het Drents Archief met een speciale filmcompilatie terug op de zomers van vroeger. Hoe beleefde Drenthe de warme maanden van de jaren 60, 70 en 80? Hoe zocht de Drent verkoeling?

Wie deed er vroeger nou niet mee aan de zeskamp? Bezoekers zien ook beelden van andere bekende evenementen, zoals de Drentse Fiets4Daagse, Donderdag Meppeldag en, niet te vergeten, het Eelder Bloemencorso. De themafilm ‘Zomer in Drenthe’ duurt 45 minuten en is tijdens openingstijden doorlopend te zien in de Digilounge van het Drents Archief. De toegang is gratis. Openingstijden: Van dinsdag tot en met donderdag van 9.30 tot 17.00 uur.

Volksdansen en Bloemencorso
De film ‘Zomer in Drenthe’ bevat unieke kleurenbeelden van de zomers in Drenthe in de late jaren 60 en de jaren 70 en 80. De beelden brengen je terug naar een tijd waarin roken nog gemeengoed was, er op het land werd gewerkt met paarden, de elektrische fiets nog niet zijn intrede had gedaan bij de Drentse Fiets4daagse en volksdansen in klederdracht heel populair was. Ook neemt de film je mee terug naar plekken die tot het verleden behoren: zoals de oude dierentuin in Emmen en het Verkeerspark in Assen. Wie heeft daar niet als kind uren rondjes gereden? Ook beelden van andere evenementen tonen we. Zoals het Eelder Bloemencorso en Donderdag Meppeldag.

Zeskamp
Veel Drentse dorpen organiseerden de zeskamp, een evenement waarbij straten of wijken tegen elkaar streden. Dit leverde veel waterpret, paalgevechten en andere rare capriolen op. In ‘Zomer in Drenthe’ zijn hilarische beelden te zien van de zomerspelen in Annen, Langelo, Veeningen en Elp.

kijk voor meer info op : https://www.drentsarchief.nl/