RTV TYNAARLO

17-juli-2022

Op 23 en 24 juli tussen 11.00 en 17.00 uur zijn op het terrein van het Hunebedcentrum overal oermensen. Bezoekers kunnen zien, horen, ruiken en voelen hoe de mensen in de oertijd leefden, werkten en overleefden in de prehistorie. Er worden verhalen verteld, je kunt leren hoe je vuur maakt, je kunt pijl en boog schieten, je kunt zien hoe vuursteen bewerkt wordt en meer. Als je geinteresseerd bent in de prehistorie dan is dit weekend de kans om hier meer over te weten te komen.

Zelf aan de slag
Nieuw in het Oertijdpark is het opgravingsterrein waar je kunt zien hoe een archeoloog werkt en hoe je van het vinden van een spoor of object een verhaal kunt maken. Je kunt hier zelf aan de slag om te ervaren hoe is het is om een archeoloog te zijn.

Waar
Het Oerweekend vindt plaats in het Oertijdpark van het Hunebedcentrum. Daar stappen bezoekers letterlijk de prehistorie binnen door het bezoeken van verschillende prehistorische boerderijen, akkers en bouwwerken. Tijdens het Oerweekend zijn in en bij de boerderijen oermensen te ontdekken. De entreegelden blijven gelijk, voor de reguliere entreeprijs krijgt de bezoeker dus extra veel oerbeleving.