RTV TYNAARLO

De ‘bestemming Hunebed Highway’ wordt steeds meer dan alleen maar een spannende naam, een aanduiding van een toeristisch gebied in Nederland. De naamsbekendheid van dit ‘merk’ is binnen drie jaar enorm gestegen maar nog lang niet compleet.

10 locaties

Recreatieondernemers slaan steeds meer de handen ineen om gasten (vooral van buiten Drenthe) het naar de zin te maken. Vanaf nu zijn er op 10 locaties stoere ‘Hunebed Highway e-bikes’ te huur. Herkenbaar aan de opvallende oranje kleur en de logo’s van de ‘Hunebed Highway’. Gedeputeerde Henk Brink (VVD) van Economische zaken en Jacob Bruintjes (voorzitter Leadercommissie Zuidoost Drenthe) zijn blij met dit initiatief van de ondernemers. “Ondernemers moeten het uiteindelijk waarmaken.

samenwerking tussen de ondernemers

Overheden, zoals provincie, Recreatieschap Drenthe, gemeenten maar ook Europa, kunnen een zetje in de goede richting geven zoals hier bij dit project”, zegt Brink. “De samenwerking tussen de ondernemers was voor de Leadercommissie (Europa) een belangrijke reden om dit initiatief te ondersteunen”, vult Bruintjes aan. “Door samenwerking in de toeristische sector rond de Hunebed Highway kan op de e-bike de mooie omgeving verkend worden” zegt hij.

Deelnemende bedrijven

Van der Valk hotel Emmen, Parc Sandur Emmen, Landal Land van Bartje Ees, Puur Exloo, Exloo, de Oringer Marke Odoorn, Hotel Drouwenerzand Drouwen, Hotel Eeserhof Ees, Hotel Talens Coevorden, Brinkhotel Zuidlaren, Tourist info Emmen.