RTV TYNAARLO

25-aug-2022

Kunst zoekt liefde

In september start het nieuwe culturele seizoen. Culturele organisaties presenteren tijdens de Drentse Uitmaand een voorproefje van de activiteiten in het najaar. Van festivals en workshops tot theatervoorstellingen en uitmarkten. Voor de inwoners van Drenthe hét moment om hun liefde voor kunst en cultuur te (her)ontdekken. Het thema van de Uitmaand 2022 is dan ook Kunst zoekt liefde.

Muziek- en theateracts

In de gemeente Tynaarlo vinden verschillende activiteiten plaats, waarvan een tweetal opvallen. Sinds kort staan de Nederlandse bloemencorso’s op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Op 3 en 4 september zijn de versierde wagens van Bloemencorso Eelde te bewonderen. Aangekleed met dahlia’s, snijbloemen en met verklede en geschminkte figuranten rijden de wagens door de wijken van Eelde. Naast de wagens lopen muziek- en theateracts mee in de stoet.

Pedaal Vocaal

Op 18 september wordt Pedaal Vocaal georganiseerd. In het Drentsche Aa gebied is een fietstocht uitgestippeld die langs muzikale optredens voert. Van pop, klassiek en wereldmuziek tot gospel, musical, jazz en kleinkunst. Zo brengt de band Vink meerstemmige pop- en kleinkunstcovers van artiesten als Bruce Springsteen en Fleetwood Mac. Vrouwenkoor Roxie treedt aan met een groep van 25 vrouwen en de groep MusicalAnders zingt meerstemmige musicalnummers.

Een overzicht van alle Drentse Uitmaand-activiteiten in de gemeente Tynaarlo is te vinden op www.drentseuitmaand.nl. De Uitmaand is een campagne van Stichting Kunst & Cultuur en wordt gefinancierd door de provincie Drenthe.