RTV TYNAARLO

Auteur, publicist en musicus Auke Hulst

Auteur, publicist en musicus Auke Hulst (1975) neemt op donderdagavond 28 oktober zijn publiek mee van het Groninger platteland naar de Great Wide-Open van Amerika. Hij doet vooral aan de hand van zijn reisboek ‘Motel Songs’, maar ook aan de hand van ‘Kinderen van het Ruige Land’.

Hulst spreekt die avond (20.00 uur) in de Ontmoetingskerk aan de Sterremuurweg in Haren op initiatief van het Nutsdepartement Groningen-Haren in samenwerking met de Commissie Letteren (CRH), Boomker Boeken en de Forumbibliotheek Haren.

literaire en muzikale helden
Auke Hulst schreef met Motel Songs een indringend en muzikaal reisboek over de kracht van kunst en de schaduw van de dood. Medio 2016 reed Auke Hulst van de Amerikaanse Oostkust naar de Westkust, dwars door het achterland van Trump, op zoek naar sporen van literaire en muzikale helden, met een auto vol muziekinstrumenten en opnameapparatuur. Motel songs gaat vergezeld van het gelijknamige album, dat Hulst onderweg schreef en opnam in motel- en hotelkamers.

Denemarken bij Slochteren
Auke Hulst brak definitief door met zijn vierde, sterk autobiografische roman Kinderen van het Ruige Land (2012). Ergens op het noordelijke platteland in Groningen, in een gebied dat het Ruige Land wordt genoemd, groeit een viertal kinderen op. Hun vader is overleden, hun moeder is een levenslustige vrouw die wegloopt voor verantwoordelijkheden. Kunnen de kinderen ontkomen aan de groeiende problemen, of is hun lot al bepaald?
De spreker groeide op in de streek Denemarken bij Slochteren. Hij studeerde een drietal niet afgeronde studies in Groningen. Tegenwoordig woont hij in Amsterdam. Hij ontving diverse prijzen, waaronder tweemaal Het Beste Groninger Boek.


Donderdag 28 oktober 2021, aanvang 20.00 uur
Auke Hulst als “Reiziger van het Ruige Land”
Entree € 7,00; er kan alleen gepind worden; leden Nut gratis op vertoon lidmaatschapskaart
Ontmoetingskerk, Sterremuurweg 4, 9753 AV Haren
Reserveren verplicht. Dit kan alleen via bijgaande link: https://www.supersaas.nl/schedule/geboekt/GEBOEKTINHAREN
Er geldt een corona-protocol dat na te lezen is op www.geboektinharen.com.