RTV TYNAARLO

In Drenthe zijn tien jonge popacts de afgelopen maanden druk bezig geweest met het coachingsprogramma Popsport. Op 9 juli presenteren de jongeren in poppodium VanSlag in Borger wat zij sinds maart geleerd hebben. Voor het eerst tijdens dit traject live voor publiek. De act die zich tijdens het traject het meest heeft ontwikkeld gaat door naar het landelijke Popsport programma dat in september start.

, Marieke Schenk uit Tynaarlo

Op het podium van VanSlag staan 9 juli tussen 19.00 en 23.00 uur de Asser singer-songwriters Ellen en Viola, Julia Dubbelboer, Leeloo Brinkman en Nina van den Woude. Uit Coevorden komen singer-songwriters Kaylee Landhuis, Anousha Baak en Thirza Lutke. En verder ziet het publiek liedjesmakers Eline Pilaat uit Nieuw-Buinen, Marieke Schenk uit Tynaarlo en de band Moonlighter uit Borger.
Iedereen die aanwezig wil zijn bij de eindpresentatie kan een kaartje reserveren via Erik@kunstencultuur.nl.

popgenres

Popsport is een programma voor jonge muzikanten die meer willen met hun muziek. Het eerste deel bestaat uit het regionale traject met coaches die ook uit de regio komen. De jongeren leren hoe de muziekbusiness in elkaar zit en worden inhoudelijk gecoacht. Het tweede deel is het landelijke traject. Popsport is er voor alle popgenres, van rockband tot rapper en van singer-songwriter tot dj/producer.

Aan het landelijke traject mag uit elke provincie één act deelnemen. Deze acts komen in Utrecht bijeen om daar verder gecoacht te worden door landelijke coaches.
Popsport Drenthe is een project van Stichting Kunst & Cultuur in samenwerking met The Bake Shop.