RTV TYNAARLO

Voordat de eerste bewoners van het AZC verschijnen in september moet het pand worden opgeknapt, en het terrein om het schoolgebouw worden ingericht. Hoe dat laatste gaat gebeuren, is een van de onderwerpen van gesprek met de omwonenden.

permanente
Voor dat overleg nodigt het COA omwonenden uit om zitting te nemen in een (permanente) omwonendencommissie. Daarin zitten naast omwonenden: de locatiemanager van het COA Benny Schonewille, de wijkagent, een afgevaardigde van de winkeliers en de gemeente. Maximaal tien tot vijftien personen.
Voordat die omwonendencommissie er is, wil de burgemeester Marcel Thijsen graag nog deze week spreken met de bewoners van Mw Bähler Boermalaan,Duinstraat,Duinkampen,Hoofdweg over wie zij willen dat hen in de commissie gaat vertegenwoordigen. En om nog niet beantwoorde vragen te beantwoorden. Ook het COA zal dan aanwezig zijn.

Manager van AZC Bladergroenschool wordt Benny Schonewille. Hij heeft al op verschillende plaatsen ervaring opgedaan bij het opzetten of herinrichten van een opvanglocatie voor asielzoekers. Sinds het COA de opvanglocatie voor vergunninghouders bij het vliegveld in Eelde (voorheen: TuVo) heeft overgenomen, staat hij aan de leiding van de medewerkers daar.

indirect

Woont u in Paterswolde en wilt u meepraten over het AZC, maar woont u niet heel dicht bij de Bladergroenschool? Of woont u wel in een aangrenzende straat, maar gaat u uw straat niet vertegenwoordigen?
Dan kunt u toch meepraten, maar indirect, in de open ‘klankbordgroep’. Die gaat de bewoners in de omwonendencommissie ‘voeden’ met informatie en ideeën. Aanmelden (met naam en adres) kan via asiel@tynaarlo.nl

Meer weten?

Op www.tynaarlo.nl/azc<http://www.tynaarlo.nl/azc> vindt u ook 90 vragen en antwoorden over het AZC.