RTV TYNAARLO

19-sept-2022

Oktober Kindermaand staat voor de deur. Dit betekent dat kinderen tot 13 jaar de hele maand gratis kunnen meedoen aan heel veel culturele activiteiten. In de gemeente Tynaarlo kunnen kinderen genieten van een programma met workshops, speurtochten, rondleidingen en andere activiteiten, samengesteld door zes organisaties.

Wagenwijd open


In de maand oktober zetten culturele instellingen in heel Drenthe de deuren wagenwijd open voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Om kinderen en ouders enthousiast te maken voor kunst en cultuur organiseren ze allerlei creatieve activiteiten om een bezoek extra leuk te maken.

Harmonie Vries

Op 8 oktober kan met karton en speciaal gereedschap een boomhut gebouwd worden in bibliotheek Zuidlaren. Op 15 oktober kunnen kinderen een drum of blaasinstrument kiezen en meespelen met Harmonie Vries. Voorafgaand aan het optreden is er ook nog een dansworkshop. Op 23 oktober geeft Het Drentse Landschap een kindercollege over sporen van dieren.

Klompenmuseum

Maar er is meer. Op 15 en 23 oktober is in Museum Vosbergen in Eelde een rondleiding en een speurtocht om de verschillende instrumenten te leren kennen. In Museum De Buitenplaats treden op 30 oktober pianistes Elsbet en Claudette op tijdens de theatrale muziekvoorstelling Beth & Flo. En in het internationaal Klompenmuseum kunnen kinderen op 15, 16, 22 en 23 oktober een cadeau voor iemand anders maken.

Jaarlijks evenement
Oktober Kindermaand is een provinciaal evenement waarbij kinderen een maand lang gratis kunnen deelnemen aan kunst- en cultuuractiviteiten bij musea, theaters, muziek- en dansscholen, ateliers, bibliotheken en molens in Drenthe. Ook aan kinderen met een beperking wordt gedacht. Er is bij een aantal activiteiten een doventolk aanwezig en zijn bijna alle activiteiten rolstoeltoegankelijk. Jaarlijks doen zo’n 10.000 kinderen mee aan een Kindermaand-activiteit.

Programmaboekje
Ruim 90 instellingen in Drenthe hebben dit jaar aanbod voor de kinderen ontwikkeld. Deze zijn bijeengebracht in een programmaboekje dat verspreid wordt op de basisscholen in Drenthe. Het boekje is ook verkrijgbaar bij de VVV en gemeentehuizen. Op de website www.kindermaand.nl zijn ook alle activiteiten te vinden.