RTV TYNAARLO

Wethouder Pepijn Vemer van de gemeente Tynaarlo stelde donderdag de nieuwe toren- en schipverlichting van de Bonifatiuskerk op de Brink in Vries in werking. De verlichting is mogelijk gemaakt met financiële middelen uit het gemeentelijk budget ‘Bruisende kernen’.

Dit budget is bedoeld voor investeringen die de dorpskernen van de gemeente als sociale ontmoetingsplaats en toeristisch versterken. De Stichting tot Behoud van de Dorpskerk in Vries heeft samen met de Stichting ‘VriesDraaitDoor’ het voorstel gedaan om, in combinatie met de historische Bonifatiuskerk, de oude Brink van Vries geschikter te maken als ontmoetingsplaats voor maatschappelijke en culturele activiteiten.

sfeerverlichting

De protestantse gemeente, eigenaar van de kerk, omarmt al vele jaren het culturele en maatschappelijke gebruik van de Bonifatiuskerk. Dit onder het motto ‘de Bonifatiuskerk staat midden in het dorp en is voor de gehele gemeenschap’. De toren- en schipverlichting is uitgevoerd in LED techniek en kan nu naast het belichten van de kerk heel mooi als achtergrond en sfeerverlichting dienen bij tal van activiteiten op de Brink van Vries.