RTV TYNAARLO

Het is nu zover! Vrijdag 4 juni verschijnt De man die Russisch preut, een nieuwe Drentse thriller rond inspecteur Freek Rossing.
In de opvolger van De paddenvanger krijgt de inspecteur te maken met de moord op een hoge functionaris van de NAM. Hij komt om bij brand in zijn privé-sauna in zijn tuin in Gees. Dat laat niet alleen in Drenthe, maar ook in Den Haag alarmbellen rinkelen. Voor Rossing en zijn team begint een ingewikkelde speurtocht. Heeft het te maken met het verzet tegen de gaswinning in Groningen? Speelt er wat in het huwelijk van het slachtoffer? Of is dit het gevolg van ruzie over een mestopslag? Gaandeweg het onderzoek graven Freek Rossing en zijn collega’s steeds dieper in het verleden. Een verleden waarin smerige geheimen spelen rond collegialiteit, ontrouw en verraad.

herkenbare omgeving

Het boek speelt in de duidelijke herkenbare omgeving van Gees, met uitstapjes naar onder meer Emmen, Emlichheim en Norg.
De paddenvanger kreeg de Streektaalprijs 2018 van het Dagblad van het Noorden. Over het boek verschenen lovende kritieken: Kurt Wallander tussen de hunebedden (Drents Letterkundig Tijdschrift Roet) en vier sterren van het Dagblad van het Noorden.
Anne Doornbos publiceerde eerder twee poëziebundels en twee bundels met korte verhalen.
De man die Russisch preut wordt gepresenteerd op 4 juni in Gees. Het eerste exemplaar is voor burgemeester Bert Bouwmeester van Coevorden. De man die Russisch preut telt 376 pagina’s en kost € 14,95. Het is te bestellen op www.huusvandetaol.nl/webshop , in de winkel van het Huus, Raahdhuisplein 1 in Beilen en in de boekhandel.