RTV TYNAARLO


Het museumcafé van De Buitenplaats, staat in de top 5 van musea met bijzondere restaurants. En dan ook nog op plek 2. De lijst is samengesteld door MuseumTV, hèt videoplatform voor musea in Nederland.

huisgemaakte gerechten

Met deze top 5 kan iedereen zich alvast verlekkeren aan de meest bijzondere restaurants. Zodat je straks weet waar je naar toe wilt gaan als ze weer te bezoeken zijn. Maar als je toch in de buurt woont van Eelde, hoef je niet ver te reizen, om bij de nummer twee op de lijst langs te gaan.je kunt er terecht voor huisgemaakte gerechten, en taart. Alles wordt bereid met verse ingrediënten afkomstig uit de eigen moestuin, de kruidentuin of zelfs uit de historische Appelhof.

smaaksensatie

Elk seizoen is er daarom een nieuwe menukaart, aangepast aan wat er groeit en bloeit in de tuin, waar je na afloop van je smaaksensatie ook je hart heerlijk aan op kunt halen met een wandeling. Uitgekeken op de menukaart? Regelmatig worden in het café wereldkeukens georganiseerd.

buitenpodium

Vrijwilligers uit andere culturen die in Nederland wonen, koken dan gerechten uit hun geboorteland. Zo maak je in eigen land, kennis met andere landen, zonder te hoeven reizen. Of geniet op het terras van een drankje in de zon, met uitzicht op het buitenpodium in de vijver van het museum waar regelmatig optredens van uiteenlopende muzikanten te zien zijn.En zijn die er niet, dan heb je vanaf het terras een goed zicht op het bijzondere museumgebouw dat deels onder de grond doorloopt. Het dak van het gebouw gaat langzaam op in de aarde en verdwijnt zo in de tuin. Je weet niet meer waar het dak van het gebouw eindigt en waar de tuin begint. Tussenin ligt het museumcafé.