RTV TYNAARLO

Op zaterdag 10 juli vond de eerste etappe plaats van de Dorpenronde van Tynaarlo Goed Gehoord. Dit burgerinitiatief, najaar 2020 opgericht, wil de participatie in de gemeente Tynaarlo verbeteren. Oftewel: hoe worden inwoners betrokken bij wat er speelt en verandert in Tynaarlo? Hoe kunnen zij daarover meedenken, meepraten en zelfs meebeslissen? Dus niet over inwoners praten maar met inwoners. Een andere belangrijke vraag: lukt het als inwoners om voor elkaar te zorgen, juist nu tijdens deze bijzondere tijden? Hoe voelen zij zich, hebben ze regie over het eigen leven?

18 kernen

Om erachter hoe de inwoners in de 18 kernen van de gemeente hierover denken, maakt Tynaarlo Goed Gehoord een ronde. De Dorpenronde van Tynaarlo Goed Gehoord wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Tynaarlo uit het Leefbaarheidsfonds en uit het Lokaal Preventieakkoord. De resultaten van de inventarisatie worden in het najaar aangeboden aan de gemeente Tynaarlo, maatschappelijke organisaties en de politieke partijen

omgebouwde bakfiets

De eerste dag van de Dorpenronde, die plaats vindt tot en met september 2021, vond plaats in de dorpen Zeijen, Donderen en Yde De Punt. Met de speciaal omgebouwde bakfiets trokken de vrijwilligers van Tynaarlo Goed Gehoord door de straten en de buurten. Met koffie en lekkere kletskoek werden de inwoners uitgenodigd voor een ‘kletspraatje’. De gesprekken verliepen heel positief en gingen over heel uiteenlopende onderwerpen. Over hoe mensen het afgelopen bijzonder jaar hebben beleefd. Maar ook over betaalbare nieuwe woningbouw, leefbaarheid, verkeer, dorpshuizen en ga zo maar door. Ook het contact met de gemeente Tynaarlo kwam ter sprake.

De Dorpenronde krijgt zaterdag 17 juli een vervolg, dan wordt Eelde bezocht.