RTV TYNAARLO

Uitstel, geen afstel: Ilona Timchenko in Museum De Buitenplaats Eelde!
Zondag 7 november 2021
16.00-17.00 uur

Het concert dat in september 2020 niet door kon gaan, heeft gelukkig een nieuwe datum gekregen. De op de Krim geboren Ilona Timchenko komt op 7 november 2021 haar prachtige pianospel laten horen in onze museumzaal, en dat wordt een zeer bijzonder concert. De pianiste won in 2007 de eerste prijs in de Third Abstract Securities Landor Competition waardoor ze een platencontract in de wacht sleepte. In totaal won Ilona al meer dan twintig prijzen bij internationale concoursen, waaronder zeven eerste prijzen

Italië.

Als eerste ter wereld voerde zij de complete 24 Preludes en Fugas van Shostakovich uit in Italië. Vervolgens tekende Ilona in 2010 een contract om het complete pianorepertoire van Antón Garcia Abril, een van de grootste hedendaagse Spaanse componisten, op te nemen. De eerste twee albums werden in september 2012 uitgebracht.

Ilona Timchenko trad onder meer op in de Wigmore Hall, de Anton Philips Zaal in Den Haag, de Musikverein in Wenen, het Concertgebouw in Amsterdam, de Grote Zaal van het conservatorium van Moskou en de Monumental Theatre in Madrid.
Tot slot is ze artistiek leider van het Peregrinos Musaicales Festival in Santiago de Compostella in Spanje.
Op het programma voor 7 november staat in ieder geval Schumanns Kreisleriana opus 16.

Entree: € 15,00
Verkoop van de kaarten kan via de website van het museum of aan de balie van het museum.

Helaas is het door de coronaperiode op dit moment niet mogelijk om korting te krijgen met uw Vriendenpas of Museumjaarkaart.