RTV TYNAARLO

Wethouder Hans de Graaf (ChristenUnie) stopt als wethouder in de gemeente Tynaarlo. Per 15 mei treedt hij bij de gemeente Emmen in dienst als senior financieel adviseur. Raadslid Henny van den Born volgt hem op als wethouder.

De Graaf vertelt dat hij het erg naar zijn zin had bij de gemeente Tynaarlo en dat hij met plezier langer was gebleven. “Maar toen kwam deze kans voorbij. Die kon ik met het oog op de komende verkiezingen niet laten schieten. In de politiek krijg je immers geen garanties. En deze functie bij een mooie organisatie als de gemeente Emmen past mij als een handschoen.”

deskundigheid

Burgemeester Marcel Thijsen is De Graaf erg dankbaar voor zijn inzet. “We gunnen hem deze mooie stap van harte en wensen hem hierbij veel succes. Tegelijkertijd gaan we zijn deskundigheid en betrokkenheid enorm missen in het college.”

De Graaf was eerder wethouder van 2012 tot 2014. In 2018 begon hij met het huidige college aan zijn tweede termijn. Hij was als wethouder onder andere verantwoordelijk voor financiën en het accommodatiebeleid.

trots

Vooral op dat laatste is wethouder De Graaf bijzonder trots: “Alle schoolgebouwen en binnensportaccommodaties zijn straks nieuw of vernieuwd. Na de oplevering van de dubbele sporthal in Eelde vorig jaar, zijn we de komende jaren volop bezig in Zuidlaren. Als dat klaar is, kunnen we in heel de gemeente minstens veertig jaar vooruit met moderne leer- en sportomgevingen. Dit alles dankzij innige samenwerking tussen inwoners, verenigingen en scholen.”

Wie De Graaf opvolgt als wethouder, werd vandaag ook bekend gemaakt door de ChristenUnie: raadslid Henny van den Born treedt toe tot het college van B&W. Steunfractielid Jan de Jonge neemt op zijn beurt de plaats in van Van den Born in de gemeenteraad. Hun benoemingen staan gepland voor de raadsvergadering van 11 mei.