RTV TYNAARLO

rockband Traversus uit Emmen
hiphop Dylamic uit Gasselternijveen.
rockband Seb Zukini

Drie acts uit Drenthe nemen in 2022 deel aan het talentontwikkelingstraject Hit the North. Het gaat om de progressieve rockband Traversus uit Emmen en hiphop artiest Dylamic uit Gasselternijveen. De mannen van de rockband Seb Zukini uit Emmen waren al verzekerd van deelname, nadat ze zich tijdens Drentsch Peil XL in de kijker wisten te spelen van de jury.

zakelijke kan
Deelnemers aan Hit the North krijgen intensieve begeleiding van professionele artiesten en verschillende optredens aangeboden. Behalve artistieke begeleiding is er aandacht voor de zakelijke kant van het vak popmuzikant. Zo krijgen de deelnemers workshops over promotie, financiën en het belang van netwerken en management.

livestream

De Hit the North deelnemers zijn op 15 januari tussen 11.50 en 17.00 uur via een livestream op het YouTube kanaal KunstCultuur te zien vanuit de Grote Kerk in Emmen. Daar zullen ook de deelnemers aan het traject van 2021 van zich laten horen.


masterclasses

In Hit the North zetten ESNS, Into the Great Wide Open, PopGroningen, Popfabryk en Stichting Kunst & Cultuur zich in voor de talentontwikkeling in Noord-Nederland. Twaalf muzikale acts zijn dit jaar uitgenodigd voor het traject en krijgen naast een coach ook de mogelijkheid om drie weekenden masterclasses te volgen. Zij volgen die met de deelnemers uit andere provincies om van elkaar te leren en cross-overs te kunnen realiseren. Tijdens deze zogeheten bootcamps is er aandacht voor podiumpresentatie, marketing en management. Tenslotte mogen de deelnemers spelen op Eurosonic 2023. Het doel van Hit the North is een professionele start aan de carrière van de acts te geven.