Om de bestemming Hunebed Highway nog beter voor het voetlicht te brengen en het ‘merk’ te versterken, richten ondernemers in het gebied een digitaal platform in en ontwikkelen een app. Bezoekers aan het gebied kunnen er alles vinden over deze toeristische bestemming. Voor de ontwikkeling van het platform en de app stelt provincie Drenthe in fasen een bijdrage van € 116.200, – beschikbaar.
 ondernemers
“Het sluit aan bij onze wens om meer toeristische bestemmingen in Drenthe op de kaart te zetten. De kracht van deze bestemming ligt bij de energie en inzet van de ondernemers. Eerder investeerden zij ook al in e-bikes voor de promotie van het gebied. Aangezien zij zelf ook bereid zijn om risicodragend te participeren in het platform, ondersteunt de provincie graag dit initiatief, aldus gedeputeerde Henk Brink.
arrangementen
Op het platform en de app kunnen bezoekers aan het gebied zich vooraf voorbereiden op hun verblijf. Ze kunnen een verblijf boeken, maar ook arrangementen van diverse ondernemers in het gebied die samenwerken en er is gedetailleerde informatie te vinden over bezienswaardigheden, wandelroutes, natuurbaden en horecagelegenheden. Bert van der Linde, directeur van attractiepark ‘Drouwenerzand’: “Het is vooral een hulpmiddel om de bezoekers aan het gebied zo goed mogelijk te faciliteren en te laten zien wat wij te bieden hebben. Zij kunnen zich straks nog beter voorbereiden op een bezoek aan de bestemming Hunebed Highway.” De app en het platform worden ontwikkeld door het bedrijf New Nexus Mobile en zijn naar verwachting eind augustus gratis voor iedereen beschikbaar in het Nederlands, Duits en Engels.
vijf jaar verbinden
 De betrokken ondernemers willen zich minimaal vijf jaar verbinden aan het platform en gaan na de opstartfase het project zelf dragen. De komende periode benutten zij om aan de hand van een dummy- website meer ondernemers zakelijk aan het project te binden. Naast de provincie Drenthe en de ondernemers worden ook de vijf ‘Hondsrug’-gemeenten, het Recreatieschap Drenthe en Marketing Drenthe, betrokken bij de ontwikkeling van het platform.