RTV TYNAARLO

18 mei 2022 Foto: tuin van de tijd

Kunst, theater en muziek maken, rondleidingen volgen en voorstellingen bezoeken.

In juni vindt de culturele actiemaand Gekleurd Grijs plaats. In heel Drenthe organiseren instellingen en kunstenaars bijzondere activiteiten voor senioren. Van workshops tango tot acteren en van schilderen tot zingen. Op www.gekleurdgrijs.nl zijn alle activiteiten te vinden. Ook in de gemeente Tynaarlo worden verschillende seniorenactiviteiten aangeboden.

Bloesemlimonade maken en fermenteren van groente en fruit

Gezond eten staat flink in de belangstelling. Het maken van eigen recepten en bewerken van voedingsmiddelen is ook nog eens een leuke bezigheid. Het fermenteren van witte kool naar zuurkool kennen we allemaal, maar er is nog veel meer mogelijk. In Plaats de Wereld in Vries wordt op 2 juni een workshop fermenteren aangeboden en op 13 juni leren deelnemers bloesemlimonade maken. Beide workshops worden afgesloten met een proeverij.

Tuin van de Tijd en het Arwen Ensemble
In De Tuin van de Tijd in Bunne verzorgt kunstenares Femke van Dam op woensdag 15 juni een rondleiding door haar grote parktuin vol landschapskunst. En Muziekmuseum Vosbergen heeft op zaterdag 4 juni een concert van het Arwen Ensemble op het programma staan. Dit ensemble, met fluit, accordeon en klarinet, speelt net zo gemakkelijk Mozart als een tango. Zaterdag 25 juni vindt ook een concert plaats. Het Narratio Kwartet speelt dan de vroege strijkkwartetten van Beethoven.

Schilderen, molens en wandelen
Ank Koopmans biedt in juni vier verschillende workshops bij de Volksuniversiteit Zuidlaren. Op het programma staan Rembrandt schilderen, zijde schilderen, mooie luchten en Keith Haring. Molen De Wachter in Zuidlaren biedt elke zaterdag rondleidingen met demonstraties. Het Klompenmuseum is de hele maand geopend en het wandelweekend van Vries naar Donkerbroek biedt naast de wandelingen extra’s als wildplukken en bijenwasdoeken maken.

Actiemaand Gekleurd Grijs in juni

Voor de coronapandemie vond Gekleurd Grijs in april plaats. De actiemaand is dit jaar verplaatst naar juni. De organisatie hoopt dat ouderen er na een lange coronaperiode weer wat makkelijker op uitgaan. Dat senioren de gezelligheid weer opzoeken en met andere ouderen in kleine groepen weer deelnemen aan culturele activiteiten. De cultuursector heeft de doelgroep gemist. De actiemaand is mogelijk