RTV TYNAARLO

Het bestuur van de Midnightwalk Assen laat weten dat de voor 10 september geplande MNW dit jaar niet doorgaat. Deze wandeling is een initiatief van de Rotary Club Assen-Noord. Na intensief overleg met gemeente Assen en de Veiligheidsregio is gebleken dat het niet mogelijk is om binnen de huidige regelgeving rondom Covid onze Midnightwalk uit te voeren zonder het karakter te veel aan te tasten. Daarom is er geen vergunning verleend. De leukste wandeling van Assen voor het goede doel heeft nu eenmaal een karakter dat mensen bij elkaar brengt en acts en optredens kent. Het alweer niet doorgaan van de MNW vindt Rotary Club Assen-Noord natuurlijk jammer. Tegelijkertijd betekent dit dat we de blik nu richten op 9 september 2022.

De Midnightwalk van 2021 zou de 13e worden. Een boeiend evenement, waarvan de opbrengst naar het goede doel zou gaan: bestrijding van kinderarmoede in de gemeente Assen. Vorig jaar is er een alternatieve Midnightwalk georganiseerd, die rond de 15.000 euro heeft opgeleverd voor het goede doel. Inmiddels heeft een aantal sponsoren, die normaal gesproken staan voor de organisatiekosten , toegezegd dat hun bijdrage dit jaar gebruikt kan worden om aan het goede doel te doneren.

De meer dan 600 reeds ingeschreven deelnemers krijgen hun inschrijfgeld van 10 euro automatisch terug, al neemt dat wel wat tijd in beslag..