RTV TYNAARLO

15-03-2022 Cat-Fever-Band-boerenconventie

Aanstaande zondagmiddag 20 maart 2022 komt de Cat Fever Band spelen bij Grand Café Zuidlaren. Een zestal gelouterde muzikanten, die inmiddels al meer dan 10 jaar met veel plezier en energie samen de blues spelen. Hoewel, blues? Ja, toch wel. Maar dan op een erg toegankelijke, swingende wijze, groovy, zoals de mannen het zelf duiden.

Cat Fever Band laat zich niet alleen graag inspireren door traditionele blueshelden als Taj Mahal, Freddy King, Muddy Waters, Keb Mo en vele andere, maar ook door grootheden als The Allman Brothers, Joe Cocker, en de Tedeschi Trucks Band; artiesten die de blues graag voorzien van een lekker vleugje soul, rock en funk. Ook eigen nummers hebben een mooie plek gekregen in de set list. En zoals een recensent ooit schreef: ‘De band doet geen enkele moeite om een nummer na te spelen. Ze hebben een mooie eigen sound gecreëerd. En wat vooral ook opvalt bij deze band is het geweldige plezier dat ze samen beleven in hetgeen ze doen. Dat slaat over op het publiek.’

Backbone

De backbone van de band, bestaand uit bassist Michiel Boerman en drummer Joop de Haan, legt de basis voor de specifieke groove van Cat Fever Band. Veel ruimte in de nummers wordt gereserveerd voor prachtig solowerk van Rolf Smook op tenorsax, Harry Geerdink op lead gitaar, John Klad op de bluesharp en Klaas de Haan op zijn geliefde Hammond. De slow blues wordt zeker ook niet geschuwd, een kolfje naar de hand van frontman John Klad.

Stadskanaal

Mannen die elkaar kennen uit hun jeugd in de omgeving van Stadskanaal en uit het regionale muziekcircuit van die tijd. Die daarna hun eigen (muzikale) weg gingen om, na 30 jaar of zelfs langer, elkaar opnieuw te vinden in Cat Fever Band. Mannen ook die hun Veenkoloniale afkomst trots uitdragen. De bandleden voelen zich verbonden met de regio, liefkozend omgedoopt in The Törf District Delta.

Album, Make me Stay

In februari 2020 presenteerde de band het eerste album Make me Stay met 13 swingende songs, waarvan 4 eigen nummers. Van gevoelige slow blues naar stevig swingend, met een kenmerkende Hammond en een scheurende sax. Dat wordt weer muzikaal genieten op zondagmiddag. Aanvang 16 uur, iedereen is welkom.