Home Sport Lokaal
Programma vandaag
do nov 21 @00:00 - 18:00
Radio Drenthe
do nov 21 @18:00 - 18:30
Streektaal
do nov 21 @18:30 - 19:00
Tynaarlo Informatief
do nov 21 @19:00 - 20:00
Bartje Streektaal
do nov 21 @20:00 - 21:00
Sounds of the Sixties
do nov 21 @21:00 - 23:00
Popclassics
do nov 21 @23:00 - 23:59
Radio Drenthe
112 eelde
Nieuws Archief
Facebook
Medewerkers loginregiotram-exit

Nu op Radio Tynaarlo Lokaal: Radio Drenthe


Sport Lokaal is hét sportprogramma van Radio Tynaarlo Lokaal. En is iedere maandagavond verdeeld over twee uren. Het eerste uur is getiteld; "Sport Lokaal". En het tweede uur heet; "Waar zijn onze topsporters gebleven?"

Team Sport Lokaal bestaat uit; Dick Stubbe, Erik Ebbinge, Jack Wijker, Henk Baron. En natuurlijk technici o.a. Cees Kosse, die er voor zorg dragen dat u de uitzendingen thuis kunt horen. En/ of terug kunt luisteren. 


 In het eerste uur getiteld; "Sport Lokaal" van 19.00 - 20.00 uur kunt u het volgende verwachten;

Meestal worden één á twee gasten door ons heel hartelijk welkom geheten. 

Met zoals gebruikelijk tussen 19.25 - 19.35 uur, het voetbalnieuws van Team Sport Lokaal medewerkers Erik Ebbinge en Jack Wijker.

Mocht onverhoopt voorkomen dat er geen genodigde is, dan zal het eerste uur worden opgevuld met lokaal sportnieuws in Sportkijker.

U kunt in het eerste uur het volgende verwachten;

Maandag 25 november 2019;

19.00 uur. In de studio. De heer Mekel (Eric). I.v.m.; 

Eric Mekel genomineerd voor titel van tennisvrijwilliger van het jaar.

"Het kost veel tijd, maar is zeker geen opgave." Eric Mekel uit Paterswolde kijkt uit over de tennisbanen, de plek waar hij misschien wel het liefst is. Tennis is een sport die ik al vanaf mijn achtste doe. Je beweegt, je bent buiten en na afloop is het vaak ook gezellig." De sportman pur sang is door tennisbond KNLTB genomineerd voor de titel "Tennisvrijwilliger van het jaar". Op 23 november wordt bekend of Mekel met die titel aan de haal gaat.

Mekel is al meer dan 10 jaar penningmeester en bestuurslid van TV De Marsch. Een periode waarin veel gebeurd is. De aanleg van nieuwe banen, de organisatie van nieuwe toernooien en met Smashing een nieuwe pachter op het tennispark.

Mekel is er bij betrokken geweest. "Ik steek er zeker vier uur in de week in, in een rustig week. En als het druk is meer. Het is veel tijd, maar zeker niet erg. Mijn vrije uurtjes gaan in TV De Marsch zitten." Zijn nieuwste uitdaging? Draagvlak, grond en financiering vinden voor de aanleg van padelbanen. "Ik vind het gewoon leuk om te doen, ik vind het gezellig en we hebben een leuk bestuur. Gewoon een leuke club mensen die van alles doet, dus dan is het ook geen opgave", aldus Mekel. 

Naast penningmeester is Mekel zelf ook fanatiek tennisser, hij speelt hoofdklasse gemengd op zaterdag. Wie wel eens op het tennispark van TV De Marsch komt, ziet hem regelmatig op de baan staan, immer fanatiek.

Naast het penningmeesterschap heeft Mekel de laatste jaren nog veel meer voor de club gedaan. Hij voerde jarenlang de ledenadministratie, zat - bij gebrek aan aanmeldingen - in de parkcommissie, is baancommissaris tijdens thuiswedstrijden en is als ouder aanvoerder van het team van zijn jongste zoon. Tennis zit in het DNA van Mekel, die op zondag graag vroeg opstaat om te kijken naar een tenniswedstrijd van één van zijn zoons. Ook zijn vrouw José tennist al jaren bij De Marsch.

Eric Mekel is door z'n collega-bestuursleden aangemeld voor de titel "Tennisvrijwilliger van het jaar". Hij wist er niks van, maar voelt zich erg vereerd en gewaardeerd. "Ja, nu helemaal natuurlijk met die nominatie. Maar daarvoor ook al: ik ben benoemd tot lid van verdienste. Dat vind ik hartstikke leuk en een hele eer". 

 Zijn teamgenoot Petra Boersma: "Ik denk dat Eric 95 procent van de leden (732 momenteel) van gezicht en/ of naam kent en hij wordt zeer gewaardeerd. Vele jaren aan ervaring, kennis en contacten zullen niet makkelijk te vervangen zijn mocht dit aan de orde zijn maar voorlopig hopen we met z'n allen nog lang te kunnen genieten van zijn tomeloze inzet en enthousiasme voor de vereniging". 

Op 23 november wordt duidelijk of de titel "Tennisvrijwilliger van het jaar" naar Eric Mekel gaat. Dit wordt bekend gemaakt tijdens het jaarcongres van de KNLTB in Nieuwegein. Mekel zelf is er nuchter onder: "Het is vooral fijn om de vereniging een beetje aan de schwung te houden."

Bron: Krant De Oostermoer van woensdag 13 november 2019. 

19.35 uur.

Waar we onze gasten altijd laten stralen!!!

Wij wensen u een fijne uitzending. Bedankt voor het luisteren. 


Daarna komt nog het tweede uur; "Waar zijn onze topsporters gebleven?" van 20.00 - 21.00 uur. Meestal kunt u in dit uur het volgende verwachten; 

Uurtje sportpraat in Sportkijker.

En om de paar weken zal er in dit uur contact worden gezocht voor een interview met onze Sportcorrespondent te Duitsland de heer Vonk (Theo). 


Contact Sport Lokaal;

Telefoon; 050 - 309 11 23. (Vanaf 18.30 uur maandagavond.)
Mailadres; Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.   

We nodigen u graag uit en u bent altijd van harte welkom!

Uw reacties horen wij natuurlijk ook graag. 

 
Onderwerpen Informatief
do nov 21 @18:30 - 19:00
Interview met; Louella Schotborg Supportgroepbijeenkomst
do nov 21 @18:30 - 19:00
interview met Jamila Aharouil. Home-Start vrijwilligers werving
ma nov 25 @18:30 - 19:00
Interview met Wim Bodewes uit Eelde benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau