Home Sport Lokaal
Programma vandaag
wo jan 23 @00:00 - 18:00
Radio Drenthe
wo jan 23 @18:00 - 18:30
Streektaal
wo jan 23 @18:30 - 19:00
Tynaarlo Informatief
wo jan 23 @19:00 - 21:00
Breeduit
wo jan 23 @21:00 - 23:59
Radio Drenthe
112 eelde
Nieuws Archief
Facebook
Medewerkers loginregiotram-exit

Nu op Radio Tynaarlo Lokaal: Radio Drenthe


Sport Lokaal is hét sportprogramma van Radio Tynaarlo Lokaal. En is iedere maandagavond verdeeld over twee uren. 

Team Sport Lokaal bestaat uit; Dick Stubbe, Erik Ebbinge, Jack Wijker, Henk Baron. En natuurlijk technici o.a. Cees Kosse, die er voor zorg dragen dat u de uitzendingen thuis kunt horen. En/ of terug kunt luisteren. 


 In het eerste uur (19.00 - 20.00 uur) kunt u het volgende verwachten;

Meestal worden één á twee gasten door ons heel hartelijk welkom geheten. 

Met zoals gebruikelijk tussen 19.25 - 19.35 uur, het voetbalnieuws van Team Sport Lokaal medewerkers Erik Ebbinge en Jack Wijker.

Mocht onverhoopt voorkomen dat er geen genodigde is, dan zal het eerste uur worden opgevuld met lokaal sportnieuws in Sportkijker. 

Maandag 28 januari 2019;

19.00 - 19.25 uur. In de studio. Mevrouw Schuiten (Monique). I.v.m. Afgestofd Z.G.V. wil echte familievereniging worden. 

Afgestofd Z.G.V. wil echte familievereniging worden.

De Zuidlaarder Gymnastiek Vereniging (Z.G.V.) is de tweede eeuw van haar bestaan ingegaan met een compleet nieuw bestuur. Dat zit boordevol ideeën om van Z.G.V. een echte familievereniging te maken. Het project 'Z.G.V. in beweging'is een eerste aanzet daartoe. 

Het jaar 2018 stond voor de Zuidlaarder Gymnastiek Vereniging in het teken van de viering van het honderdjarig bestaan. Er werden allerlei activiteiten georganiseerd, met als hoogtepunt een grote jubileumshow in sporthal De Zwet. Het vorige bestuur van Z.G.V., onder leiding van voorzitter Thalina van Renssen, had al in een vroegtijdig staduim laten weten na het jubileumjaar te willen aftreden. 

Uiteindelijk werd Monique Schuiten bereid gevonden de voorzittershamer over te nemen. "Het grappige is dat ik niks met Z.G.V. had. Ik was en complete buitenstaander", lacht Schuiten. "Wel was ik sinds afgelopen jaar betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse avondvierdaagse, een initiatief van Z.G.V. ik werd gelijk gebombardeerd tot voorzitter van de vierdaagsecommissie."

Schuiten, woonachtig in Zuidlaren, werd niet veel later ook gepolst om voorzitter van de gymnastiekvereniging te worden. en aldus geschiedde. "Mijn doel is om eenheid binnen de vereniging te creëren en te zorgen voor een frisse uitstraling. Z.G.V. moet een echte familievereniging worden. ouders moeten hun kinderen niet alleen voor de deur afzetten; ze moeten bij de vereniging betrokken worden."

Het nieuwe bestuur van Z.G.V. - dat naast voorzitter Monique Schuiten bestaat uit secretaris Ellen Vermeulen ('een duizendpoot, ik moest haar in het bestuur hebben') penningmeester Paula Hulzebos en Nienke Sloots (administratie) - laat er geen gras over groeien. In enkele weken tijd werd een project uit de grond gestampt met asl titel 'Z.G.V. in beweging'. 

Het project is op 1 januari van start gegaan en omvat nieuwe activiteiten als Peutergym, FreeRunning voor jongens en meiden, Body Shape voor dames van 20 jaar en ouder, Work Out voor volwassen heren en Bootcamp. Ook is Z.G.V. gestart met dans voor kinderen vanaf 7 jaar en met yoga. Alle activiteiten staan onder leiding van deskundige en gekwalificeerde trainers en docenten. Zo verzorgt Margonda Bouwman de wekelijkse yogales op maandagochtend in De Ludinge. "Yoga heeft het imago dat het vooral beoefent wordt door mensen met een goed gevulde portemonnee, maar het is juist voor iedereen toegankelijk. Door yoga aan te bieden via een vereniging, wordt het heel laagdrempelig. ik voel me zeer welkom bij Z.G.V.". 

Uiteraard gaan de nieuwe activiteiten van Z.G.V. niet ten koste van het turnen en het trampolinespringen, sporten die al sinds jaar en dag op verschillende niveaus worden beoefend bij de vereniging. Ook het populaire FreeRunning werd al langer aangeboden. 

Monique Schuiten: "Met de nieuwe activieiten vullen we de gaten die er in ons aanbod bestonden. als mensen in Zuidlaren willen gaan sporten, moeten ze gelijk aan Z.G.V. gaan denken. sporten bij Z.G.V. is toegankelijk, betaalbaar en goed voor de sociale contacten." 

Om complete families aan de vereniging te binden overweegt het nieuwe bestuur van Z.G.V. onder meer om een familieabonnement te introduceren. Alle leden van een gezin kunnen dan voor een vast bedrag per maand deelnemen aan de activiteiten die worden aangeboden. De nieuwe koers die het bestuur heeft ingezet likt de vereniging geen windeieren te leggen: het aantal leden is in korte tijd met 20 procent gestegen.

"En dit is nog maar het begin", steekt Monique Schuiten haar ambities iet onder stoelen of banken. "Z.G.V. is de afgelopen jaren te weinig zichtbaar geweest in Zuidlaren. Daar willen wij verandering in brengen. We gaan de boel afstoffen en er voor zorgen dat Z.G.V. nog 100 jaar verder kan."

Meer informatie over de Zuidlaarder Gymnastiek Vereniging en over het project ;Z.G.V. in beweging' is te vinden op www.zgvzuidlaren.nl 

Bron; Krant De Oostermoer van woensdag 9 januari 2019. 

Wij wensen u een fijne uitzending. Bedankt voor het luisteren. 


  In het tweede uur (20.00 - 21.00 uur) kunt u het volgende verwachten; 

 Uurtje sportpraat in Sportkijker.

En om de paar weken zal er in dit uur contact worden gezocht voor een interview met onze Sportcorrespondent te Duitsland de heer Vonk (Theo). 


 Contact Sport Lokaal;

Telefoon; 050 - 309 11 23. (Vanaf 18.30 uur maandagavond.)
Mailadres; Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.  

 
Onderwerpen Informatief
wo jan 23 @18:30 - 19:00
Interview met Bert Kamping, het Drèents Liedtiesfestival 2019
wo jan 23 @18:30 - 19:00
Interview met John Franke, Aardbevingscafe
do jan 24 @18:30 - 19:00
Verenigingen maken kans op € 1.000 bij Sportgala Drenthe
vr jan 25 @18:30 - 19:00
PopSport Drenthe gaat binnenkort van start ;Coachingstraject voor jonge Drentse popacts